Trin for trin - BI

Min første "how to do"

4/4-7/4-2012.
Jeg skulle lave en meget stor Bi kage til en veninde, hvis datter fyldte 2 år.

Først findes alle de ingredienser, der skal bruges til kagen.

Derefter beklædes 2 skåle, en lille og en stor, med husholdningsfilm.

Lagkagebundende deles og skære i trekanter.

Så skal bundene ned i den beklædte skål. 
Skiftevis bunde og fyld, helt op til kanten af skålen.







Herefter foldes husholdningsfilmen op over kagen, så den er helt dækket.
Står i køleskab i 12 timer.

Så skal der laves blomster og blade til biens kant.

Fondanten farves i den farve man nu ønsker.

Blomster/blade stikkes ud.
Og derefter formes i facon.





Her laves der en smørcreme, der skal smøres ud over kagen, inden den bliver overtrukket med fondant.

Kagen tages ud af køleskabet, og vendes på hovedet.

Husholdningsfilmen tages af, og kagen bliver smurt op.
Kagen er nu opsmurt, og skal stå i køleskab i 2 timer.

Fondant til krop og hoved rulles ud og kommes over kagerne.


Kanten skæres til med et pizzahjul.

10 små kugler fondant bliver til 10 små bier.


   



Her laves kroppens striber i sort fondant.

Lægges på kagen, vand bruges som lim.

Biens hale, lavet i sort fondant.


Kinder til bien.





Vinger til bien.

Ingredienser findes frem til glasur, som skal sprøjtes rundt i kanten af kagen.


Bien samles. Krop.
Hovedet er nu lagt til.

Halen er sat fast med vand som lim, samt et træspyd.

Kinder, glasur, samt blomster, blade og bier er sat fast ved kagen.
Vingerne limes på med vand.

Øjnene limes på med vand.

23 ½ time senere, og her er den færdige kage. :)

2 kommentarer:

  1. Hej. :)

    Super flot og detaljerede how to do på din bi kage. Den ser da bare super sød ud. Er sikker på modtageren blev meget glad.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej med dig. :)
      Jeg takker for de pæne ord.
      Modtageren blev glad, ja.

      Slet